Circus Treurdier

In 2008 richtte Thomas Spijkerman, bijgestaan door o.a. Jan-Paul Buijs en Paul Knieriem het muziektheatergezelschap Circus Treurdier op.
Jan-Paul is sinds de oprichting als vaste theatermaker verbonden aan de groep en maakt onderdeel uit van de artistieke kern van het gezelschap. Sinds 2020 is Jan-Paul eindverantwoordelijk voor de artistieke leiding van het gezelschap.

Circus Treurdier maakte naast vele muziektheatervoorstellingen ook een eigen televisieserie bij de VPRO genaamd TreurTeeVee. De serie werd geproduceerd door Pupkin Film en geregisseerd door Treurdier Joost van Hezik. Het tweede seizoen van TreurTeeVee werd genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Televisiedrama.

Onder de noemer Het Eeuwige Nachtcafé maakte de groep van 2009 – 2014 een reeks voorstellingen in nachtclubsetting, waaronder de kerstproductie Kerst met Kaak, waarin Jan-Paul zijn onuitstaanbare personage Frederik Kaak ten tonele bracht. Later kreeg Kaak een podium in TreurTeeVee.

De groep werd in 2017 genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie stimuleringsprijs.

Sinds 2021 wordt de artistieke kern van Circus Treurdier gevormd door Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen en Janne Sterke.

Begin 2020 was het collectief in de theaters te zien met Het Verhaal van Erica Speen (een remake). De muziektheatervoorstelling BAAAAAA werd geselecteerd voor Het Nederlands Theaterfestival 2022 en keert terug in de theaters vanaf 31 januari 2024. Klik hier voor de speellijst.

Meer informatie over Circus Treurdier vind je hier:

Contact: info@circustreurdier.nl

Voor zakelijke vragen: tamara@circustreurdier.nl