Circus Treurdier

In 2008 richtte Thomas Spijkerman, bijgestaan door o.a. Jan-Paul Buijs en Paul Knieriem het muziektheatergezelschap Circus Treurdier op.
Jan-Paul is sinds de oprichting als vaste theatermaker verbonden aan de groep en maakt onderdeel uit van de artistieke kern van het gezelschap.

Circus Treurdier maakte naast vele muziektheatervoorstellingen ook een eigen televisieserie bij de VPRO genaamd TreurTeeVee.

Onder de noemer Het Eeuwige Nachtcafé maakte de groep van 2009 – 2014 een reeks voorstellingen in nachtclubsetting, waaronder de kerstproductie Kerst met Kaak, waarin Jan-Paul zijn onuitstaanbare personage Frederik Kaak ten tonele bracht. Later kreeg Kaak een podium in de serie TreurTeeVee.

De groep werd in 2017 genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie stimuleringsprijs.

Sinds 2018 wordt de artistieke kern van Circus Treurdier gevormd door Jan-Paul Buijs, Joost van Hezik, Ellen Parren, Peter van Rooijen en Janne Sterke.

Begin 2020 was het collectief in de theaters te zien met hun nieuwste voorstelling Het Verhaal van Erica Speen (een remake). Op dit moment zijn de makers bezig met het ontwikkelen van de nieuwe televisieserie De Heuvels van Cynthia en worden de voorbereidingen getroffen voor een nieuwe muziektheaterproductie getiteld BAAAAAA, die volgend seizoen door het land te zien zal zijn.

Meer informatie over Circus Treurdier vind je hier:

Contact: info@circustreurdier.nl

Voor zakelijke vragen: tamara@circustreurdier.nl