Circus Treurdier

In 2008 richtte Thomas Spijkerman, bijgestaan door o.a. Jan-Paul Buijs en Paul Knieriem het muziektheatergezelschap Circus Treurdier op.
Jan-Paul is sinds de oprichting als vaste theatermaker verbonden aan de groep en maakt onderdeel uit van de artistieke kern van het gezelschap.

Circus Treurdier maakte naast vele muziektheatervoorstellingen ook een eigen televisieserie bij de VPRO genaamd TreurTeeVee. De serie werd geproduceerd door Pupkin Film en geregisseerd door Treurdier Joost van Hezik. Het tweede seizoen van TreurTeeVee werd genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Televisiedrama.

Onder de noemer Het Eeuwige Nachtcafé maakte de groep van 2009 – 2014 een reeks voorstellingen in nachtclubsetting, waaronder de kerstproductie Kerst met Kaak, waarin Jan-Paul zijn onuitstaanbare personage Frederik Kaak ten tonele bracht. Later kreeg Kaak een podium in TreurTeeVee.

De groep werd in 2017 genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie stimuleringsprijs.

Sinds 2021 wordt de artistieke kern van Circus Treurdier gevormd door Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen en Janne Sterke.

Begin 2020 was het collectief in de theaters te zien met hun nieuwste voorstelling Het Verhaal van Erica Speen (een remake). Op dit moment zijn de makers bezig met het ontwikkelen van de nieuwe televisieserie genaamd De Heuvels van Cynthia en toeren ze door het land met hun nieuwste theaterproductie BAAAAAA, een voorstelling over blaten.

Meer informatie over Circus Treurdier vind je hier:

Contact: info@circustreurdier.nl

Voor zakelijke vragen: tamara@circustreurdier.nl